Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس به نقل از ایسنا، پرداخت وام یک میلیونی برای حدود ۲۳ میلیون خانوار یارانه‌بگیر، طرحی بود که با پیشنهاد بانک مرکزی و برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر در اردیبهشت‌ ماه به اجرا درآمد؛ به طوری که هر خانوار می‌توانست با اعلام تقاضا و قرار گرفتن در لیستی که از سوی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و سازمان هدفمندی یارانه‌ها به بانک مرکزی ارائه می‌شد، این تسهیلات را دریافت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جریان پرداخت وام یک میلیونی از این قرار بود که ابتدا پیش‌بینی شد با سود ۱۲ درصد و باپرداخت ۲۴ ماهه به حساب یارانه‌بگیران واریز و اقساط آن از همان حساب یارانه کسر شود. اما با توجه به این‌که در این شرایط مبلغ اقساط به حدود ۴۷ هزار تومان می‌رسید و خانوار یک نفره در تامین قسط به مشکل بر می‌خورد و از سوی دیگر سود آن برای این تسهیلات بالا به نظر می‌رسید، اینگونه تغییر کرد که سود ۱۲ درصدی به نوعی بین دولت و مردم تقسیم شود که چهار درصد را یارانه‌بگیر و هشت درصد دیگر را دولت بپردازد و اقساط از ۲۴ به ۳۰ ماه افزایش یابد. در این حالت قسط پرداختی به ۳۵ هزار تومان در هر ماه کاهش پیدا کرد.

در حالی حدود ۲۱ میلیون خانوار طی چند مرحله وام یک میلیونی را دریافت کردند که این روزها برخی یارانه‌بگیران می‌گویند اخیرا یارانه آنها واریز نشده و به نظر می‌رسد یارانه‌شان قطع شده باشد و این سوال برای آنها مطرح است که در این شرایط قسط وام یک میلیونی آنها چگونه پرداخت خواهد شد؟

در این رابطه، لازم به توضیح است که قسط یارانه‌بگیران حذف شده برعهده دولت خواهد بود. این در حالی است که طبق مصوبه هیات وزیران در رابطه با سازوکار پرداخت وام یک میلیونی در صورت قطعی یارانه خانوار مانده اصل و سود در تعهد دولت بوده و سازمان برنامه و بودجه مکلف است آن را در لوایح بودجه سنواتی پیش‌بینی و به نظام بانکی بازگرداند.

براین اساس، شاید در ظاهر ماجرا اینگونه به نظر برسد این حذف به ضرر دولت تمام خواهد شد و باید قسط وام را بپردازد، ولی در اصل اینگونه نیست. مثلا برای یک خانوار پنج نفره که قرار است در هر ماه حدود ۲۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان برایشان یارانه واریز شود، فقط در این حالت یک قسط ۳۵ هزار تومانی بجایاو پرداخت خواهد شد که بسیار به صرفه‌تر از پرداخت یارانه خواهد بود. به عبارتی هزینه کمتر از پنج ماه یارانه این خانوار برابر وام یک میلیونی است که در این حالت هزینه پرداخت وام برای دولت به طور حتم به صرفه‌تر از ادامه پرداخت یارانه خواهد بود.

در حال حاضر دولت در هر سال برای حدود ۷۸ میلیون یارانه‌بگیر حدود ۴۲ هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت می‌کند، این در حالی است که هزینه وام یک میلیونی که برای حدود ۲۱ میلیون خانوار به ۲۱ هزار میلیارد تومان می رسد.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: وام یک میلیونی یارانه بگیران پرداخت وام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۶۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدل جدید اعتبارسنجی بانکی امسال عملیاتی می‌شود

امتداد - با عملیاتی شدن مدل جدید اعتبارسنجی عواملی مثل محکومیت مالی، جرایم رانندگی و صدک بندی یارانه هم در نظر گرفته می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، مهران محرمیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی درباره گلایه مردم از ساز و کار اعتبار سنجی بانک‌ها مبنی بر اینکه حتی با یک روز تاخیر در پرداخت اقساط، رتبه اعتبار سنجی آن‌ها به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند در حالیکه ممکن است اقشاری مانند کارگران با تاخیر حقوق و دستمزد خود را از کارفرما دریافت کنند، اظهار داشت: مدل جدید اعتبار سنجی بانک‌ها هنوز به اجرا نرسیده و با اجرای مدل جدید نحوه امتیازدهی به افراد تغییر کرد و در مدل جدید رفتار افراد در پرداخت اقساط تنها یک بخش از اعتبارسنجی است. در حالی که در مدل فعلی تقریبا عمده امتیازدهی براساس رفتار افراد در پرداخت اقساط است و هر فردی که پرداخت به موقع نداشته باشد به رتبه پایین‌تر تنزل پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه در مدل جدید تمام این موضوعات دیده شده، گفت: در مدل جدید اعتبارسنجی عوامل دیگری در رتبه دهی موثر خواهد بود و عواملی که در این مرحله اضافه می‌شود سابقه محکومیت‌های مالی است.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی تاکید کرد: همچنین از موضوعات جدید در مدل اعتبار سنجی صدک بندی یارانه‌ها است و از این پس افرادی که برای دریافت یارانه اعلام می‌کنند از دهک‌های پایین جامعه هستند دیگر نمی‌توانند وام بانکی با اعداد و ارقام بالا را دریافت کنند به عبارت دیگر سقف تسهیلات برای افراد با اطلاعات صدک بندی یارانه‌ها تعیین می‌شود.

محرمیان ادامه داد: در مدل جدید موضوعات مالیاتی، جرایم رانندگی، نحوه رفع تعهدات ارزی و سایر موضوعات مورد نظر در شبکه بانکی اضافه خواهد شد و در مدل جدید رتبه بندی بسیار دقیق‌تر شده است.

وی در پاسخ به این سوال که مردم برای اصلاح رتبه خود در اعتبار سنجی باید چه اقدامی انجام دهند آیا پرداخت یک قسط زودتر به اصلاح رتبه کمک خواهد کرد، اظهار داشت: در مدل جدید تمام این موضوعات دیده شده و امسال هم این مدل جدید علمیاتی خواهد شد، در مدل فعلی هم مردم اگر در سررسید اقساط تسهیلات را بپردازند می‌توانند از کاهش رتبه جلوگیری کنند، اما اینکه برای اصلاح رتبه اقساط یک ماه زودتر پرداخت شود، اثرگذار نیست و نمی‌تواند توصیه درستی باشد.

محرمیان در پاسخ به این سوال که آیا در مدل جدید اعتبار سنجی رفتار افراد در پرداخت قبوض در نظر گرفته می‌شود، افزود: در این مرحله فعلا رفتار مردم در پرداخت قبوض و پرداخت به موقع یا با تاخیر قبوض در نظر گرفته نمی‌شود.

منبع: ایلنا

    برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • مدل جدید اعتبارسنجی بانکی امسال عملیاتی می‌شود
  • فردا آخرین مهلت دریافت مرحله سوم طرح فجرانه کالابرگ است
  • متقاضیان وام دست به عصا رانندگی کنند!
  • هشدار به یارانه‌بگیران متقاضی وام
  • جرایم رانندگی به اعتبارسنجی بانکی اضافه می‌شود/ هشدار به یارانه‌بگیران متقاضی وام
  • خبر مهم برای یارانه بگیران | چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • خبر جدید برای یارانه‌بگیران/ این کار را انجام ندهید، یارانه‌تان قطع می‌شود؟
  • توصیه به یارانه‌بگیران؛ چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • استقبال یک میلیون خانوار اصفهانی از کالابرگ الکترونیک
  • توصیه به یارانه‌بگیران/ چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟